Besplatna likovna radionica u Čelincu

U sklopu projekta “Oživimo grad umjetnošću”, od 27. jula do 6. avgusta, u prostorijama Omladinskog centra Čelinac održaće se likovna radionica koju vodi mlada umjetnica Tijana Janković.

Radionica je namijenjena osobama starijima od deset godina, dok je prijava besplatna i sav materijal za rad je obezbijeđen.

Kako mlada umjetnica ističe ova radionica će omogućiti svim talentovanim osobama da predstave svoj  umjetnički potencijal.

“Projekat je vezan za Genesis Project pod nazivom ‘Oživimo grad umjetnošću’. Pisala sam ga već nekoliko mjeseci i imala obuke sa mentorima. Vezan je za oživljavanje umjetnosti u našoj zajednici, da ostvarimo nešto novo, napravimo manifestacije u vidu izložbi, koje bi ljudi mogli posjećivati”, rekla je Jankovićeva.

U sklopu projekta osmislili su likovnu radionicu, koju Jankovićeva vodi kao volonter.

“Planiramo oslikavali zidove Omladinskog centra i slikali na platnu. Završni plan je da sve to predstavimo u vidu izložbe”, istakla je Jankovićeva.

Prema njenim riječima planirani broj učesnika na radionici ograničen je na 15.

“Što se tiče radova, svi radovi će biti izloženi i biće na prodaju. Sav prikupljeni novac koristićemo da nabavimo novi materijal”, rekla je Jankovićeva.

Tekst su pisali polaznici edukacije medijske pismenosti u sklopu projekta „Nova generacija, novi glasovi“. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Nevena KIČIĆ