OIK Čelinac: Javna dodjela pozicija u biračkim odborima

Opštinska izborna komisija Čelinac obavještava zainteresovane da će na sjednici komisije koja je zakazana za 16. septembar 2020. godine u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 18 časova, biti izvršena dodjela pozicija u biračkim odborima (žrijebanje) za Lokalne izbore 2020. godine.  

Pravo na pozicije u biračkim odborima imaju svi politički subjekti (političke partije-stranke, koalicije, nezavisni kandidati i liste nezavisnih kandidata) koji su ovjereni kod Centralne izborne komisije BiH za Lokalne izbore 2020. godine i koji imaju ovjerene kandidatske liste za osnovnu izbornu jedinicu opštinu Čelinac.

Komisija poziva političke subjekte da na sjednicu upute svoje ovlaštene predstavnike. Zbog obaveza pridržavanja propisanih mjera u uslovima pandemije KOVID- 19, sjednici može da prisustvuje samo jedan ovlašćeni predstavnik političkog subjekta.

Političkim subjektima čiji predstavnici ne budu prisutni javnoj dodjeli, komisija će dostaviti izvještaj o izvršenoj dodjeli pozicija u biračkim odborima na koji isti, ako su nezadovoljni, mogu da ulože prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji.

Na osnovu izvještaja izborne komisije o dodjeli pozicija u biračkim odborima, politički subjekti će u roku od sedam dana komisiji dostaviti svoje prijedloge za članove i zamjenike članova biračkih odbora za pozicije koje su im dodijeljene i određen broj za rezervnu listu.

Tagovi: